HomeValuta en prijsniveau

Valuta en prijsniveau

Share

Antilliaanse gulden curacaoWie nog terugverlangd naar de gulden kan zijn geluk niet op op Curacao. De munteenheid van Curacao is namelijk de Antilliaanse Gulden (Naf). Ook zijn er nog kwartjes, dubbeltjes en stuivers. De Antilliaanse Gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De vaste koers is Naf 1,78 voor $ 1,00.

Omdat de dollarkoers natuurlijk dagelijks schommelt ten opzichte van de euro is er geen vaste koers van de Euro ten opzichte van de Antilliaanse Gulden. Hoe hoger de koers van de euro, hoe goedkoper uw vakantie wordt. Globaal ligt de koers van de Euro ten opzichte van de Antilliaanse Gulden tussen de Naf 2,20 tot Naf 2,50 voor € 1,00. De huidige koersverhoudingen zijn te vinden via deze valutacalculator.

Op vrijwel heel het eiland kunt u trouwens ook met dollars betalen. Vaak wordt er dan wel een kleine wisselkoersvergoeding gerekend. Ook de Euro wordt op steeds meer plekken geaccepteerd.

Verder staan op het eiland overal geldautomaten waarmee je met je pinpas contant geld kunt opnemen (dollars of Antilliaanse Guldens). Let er hierbij wel op dat u voor uw vakantie uw pinpas activeert voor reizen buiten Europa. In de westers georienteerde supermarkten is het zelfs mogelijk om met uw Nederlandse pinpas te betalen. Daarnaast worden op steeds meer plaatsen creditcards geaccepteerd. Deze kunnen vooral handig zijn bij het huren van een auto, aangezien er dan geen grote borgsom betaald hoeft te worden.

Prijsniveau
Het prijsniveau is zoals gezegd mede afhankelijk van de eurokoers. Over het algemeen kan gesteld worden dat Curacao geen goedkoop eiland is. De lonen en levensstandaard zijn redelijk hoog en vrijwel alles moet geïmporteerd worden op het eiland.

Alhoewel de huizen de laatste jaren op Curacao ook behoorlijk in prijs stijgen, zijn deze een stuk goedkoper dan in Nederland. De kosten voor levensonderhoud zijn vergelijkbaar met Nederland. De benzine is een stuk goedkoper, maar de supermarkten juist weer iets duurder (vooral de geïmporteerde Nederlandse producten). Uit eten gaan kan natuurlijk in diverse prijsklassen, maar is over het algemeen iets goedkoper dan in Nederland. Er zijn ook een aantal restaurants die inspelen op de vele stagiaires en die al een daghap aanbieden van omgerekend circa € 5,00. In een middenklasse restaurant betaalt u voor een hoofdgerecht omgerekend tussen de € 15,00 en € 20,00. Ook het uitgaan is zeker niet duur. Op veel locaties (vooral de beachbars) is er gratis entree en de prijzen voor een biertje bedragen circa € 2,00. Zeker in vergelijking met vele andere toeristische gebieden waar de prijzen vaak opgedreven worden is dit dus een mooie meevaller.

Ga naar boven