HomeActiefEvenementen

Evenementen

Curacao kent een groot aantal traditionele jaarlijke feesten. Curaçaoënaars weten dan ook hoe ze een feestje moeten vieren. Bekijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten de evenementenkalender. Hieronder vindt u een overzicht van de grootste en bekendste evenementen en festivals

Amstel Curacao Race

De Amstel Curacao Race vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van november. Dit wielerevenement staat internationaal bekend als de sluiting van het wielerseizoen, waar talrijke toppers uit de sport bij aanwezig zijn. Het unieke is dat zowel profs als amateurs en toerfietsers aan de wedstrijd deel kunnen nemen.

Lees meer...

Carnaval

Carnaval is het populairste culturele evenement op het eiland Curaçao. Het feest vindt plaats voor de vastenperiode die naar het paasfeest leidt en duurt twee maanden met als hoogtepunt de laatste week. De start is meestal rond eind januari met het Tumbafestival en eindigt met de dag voor Aswoensdag.

Lees meer...

Heineken Regatta Curacao

De Regatta is een zeilevenement ter promotie deze tak van sport op de Caribische eilanden. Een uniek evenement waar inmiddels vele zeilschepen aan deelnemen. Maar er is meer, want ook aan wal is er genoeg te beleven, inclusief optredens van internationale topartiesten.

Lees meer...
Ga naar boven