Home5 Praktische tips

Top 5 Praktische tips

Share

We proberen u op deze website uitgebreid te informeren over Curacao, maar soms kan het ook heel handig zijn om kort en bondig een overzicht te hebben. Dus bij deze in willekeurige volgorde een top 5 van praktische tips en zaken waar u rekening mee moet houden:

  • Er zijn veel muggen op Curacao, vooral in het regenseizoen, maar eigenlijk het hele jaar door. Zorg dus voor een anti insectenspray met Deet.
  • Veel prijzen worden op Curacao aangegeven exclusief BTW. Nu is deze omzetbelasting hier gelukkig slechts 5%, maar hou er dus rekening mee dat deze vaak nog bovenop de prijs komt.
  • De stroomcentrales op Curacao leveren 120/127 volt en 50 Hertz. Alleen apparaten die omgezet kunnen worden naar dit voltage of naar 110 volt zijn bruikbaar. Ook is er een verloopstekker nodig voor de anders gevormde stopcontacten. Deze zijn overal op het eiland verkrijgbaar, terwijl ook steeds meer hotels uitgerust zijn met deze verloopstekkers.
  • De zon is erg fel vanwege de ligging dicht bij de evenaar. Smeer u dus altijd in en zorg voor een voldoende hoge factor
  • het kraanwater op Curacao van goede kwaliteit en dus gewoon drinkbaar. Wel is schoon water een kostbaar goed op het eiland, dus verspil het niet!

 

Ga naar boven