HomeWinkelen

Winkelen

Share

In het centrum van Willemstad zijn vele winkels. In Punda zijn enkele drukbezochte winkelstraten zoals auotvrije Madurostraat en Heerenstraat, terwijl in Otrobanda aan de andere kant van de St-Annabaai het winkelcentrum Renaissance Mall & Rif Ford gevestigd is.

Er zijn allerlei soorten winkels, vooral veel modieuze designkleding, juwelen en souvenirwinkels. De tarieven zijn over het algemeen redelijk gunstig, omdat er maar 5% omzetbelasting over de artikelen betaald hoeft te worden. Let er wel op dat de aangegeven prijs vaak nog zonder BTW is.

Indien u kennis wilt maken met de lokale producten kunt u ook een rondje doen over de openbare markt in Otrobanda vlakbij de Pontjesbrug. Deze is dagelijks van 8.00u tot 14.00u. Verder is er in Punda ook nog de befaamde drijvende markt, waar handelslui ui Venezuela en omstreken vooral hun groente en fruit verkopen.
drijvende markt Curacao
De winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 18:00 uur en gesloten van 12.00 tot 14:00 uur.  Zondag zijn de winkels normaal gezien gesloten, maar als er een cruiseschip aanmeert zijn de meeste winkels in Punda en Otrobanda gewoon open.

Buiten het stadscentrum zijn ook nog een aantal winkelcentra te vinden: Bloempot, Zuikertuin, Saliña Galleries en Promenade shoppingcentrum.

Vlieg goedkoop naar Curacao met ArkeFly

Ga naar boven