HomeVervoer

Vervoer

Share

Omdat zoals eerder gezegd de verschillende bezienswaardigheden, stranden en historische wijken uit elkaar liggen is een vervoermiddel erg belangrijk op Curacao. Wandelen valt al snel af, omdat de afstanden toch al gauw 10 km of meer zijn. Hieronder een kort overzichtje van de mogelijkheden op het eiland.
Openbaar vervoer Curacao

Auto huren
Een auto is het meest praktische middel om snel en in eigen tempo het eiland te verkennen. Er zijn dan ook diverse autoverhuurbedrijven op Curacao. Ook een scooter behoort bij sommige verhuurders tot de mogelijkheden. Lees hier verder >>

Openbaar vervoer
Er rijden zowel grote als kleine busjes over het eiland. Het openbaar vervoer is zeer goedkoop, maar ook beperkt. Lees hier verder >>

Taxi
Vooral rondom Willemstad en de luchthaven Hato zijn ook genoeg taxi's beschikbaar. De taxi's hebben echter geen meters. U zult dus vooraf moeten onderhandelen over de prijs om niet voor verrassingen komen te staan. Er rijden veel taxibusjes rond die erg lijken op de kleine openbaarvervoer busjes. U kunt ze echter altijd onderscheiden aan de nummerplaat; TAX bij taxi en BUS bij openbaar vervoer.

Fietsen
Curacao is totaal geen fietsland. Er is slechts 1 fietspad te vinden op heel het eiland en fietsers zie je amper. Er zijn wel enkele verhuurbedrijven, maar de gemiddelde autobestuurder is totaal niet gewend aan fietsers op de weg. U zult dus dubbel zo goed moeten uitkijken als normaal!

Wilt u graag een fiets huren dan kunt u terecht bij Viprides Curacao. De prijzen liggen tussen de Naf 35,00 en Naf 40,00 per dag.

Tot slot wijden we ook nog een artikel aan het verkeer en de regels in het algemeen op Curacao. Lees hier meer >>

Ga naar boven