HomeStranden

Stranden

Curacao heeft vele prachtige stranden en vooral strandjes. Verwacht geen kilometerslange zandstranden zoals wij die bijvoorbeeld aan de Noordzee kennen. De stranden bevinden zich meestal in een baai en zijn omgeven door rotsen. Vrijwel alle stranden bevinden zich aan de zuidzijde van het eiland, waar het water rustig is. Ook lopen de stranden bijna altijd heel rustig af en in het water, zodat je niet snel in heel diep water zit. Aan de westzijde bevinden zich over het algemeen de mooiere en rustigere stranden terwijl aan de oostzijde van Willemstad vooral de toeristische stranden te vinden zijn. 

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach CuracaoBlue Bay Beach is een uitgestrekt, schaduwrijk strand met veel palmbomen, op ongeveer 10 km ten westen van Willemstad. Inmiddels is rondom de baai een modern resort gebouwd. Vandaar dat de toegang tot dit strand ook wat duurder is dan gemiddeld.

Register to read more...

Cabana Beach - Kontiki Beach

Cabana Beach Curacao

Het strand is een onderdeel van het Seaquarium Beach en ligt ten westen van Mambo Beach. Eigenlijk worden de stranden alleen kunstmatig van elkaar gescheiden, doordat er verschillende uitbaters actief zijn. Want eigenlijk is het één langgerekt strand wat doorloopt tot Lions Dive Beach Resort.

Register to read more...

Director's Bay

Director's Bay Curacao

Dit is absoluut één van de verborgen pareltjes van Curacao, zowel de baai zelf als de onderwaterwereld. Dit idyllische strandje is volledig bedekt met versteend koraal en ligt verscholen achter de heuvels ten oosten van de Caracasbaai. Het staat niet aangegeven op de borden en er leidt slechts een oud, slecht weggetje naartoe.

Register to read more...

Grote Knip - Playa Kenepa Grandi

Grote Knip (officieel Playa Kenepa Grandi) is zeer populair bij de lokale bevolking. Het behoort evenals het nabij gelegen intiemere Kleine Knip tot de mooiste stranden van Curacao. Vanaf de parkeerplaats is er een schitterend uitzicht. Echt de moeite waard om een paar mooie foto's van te maken.

Register to read more...

Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach Curacao

Jan Thiel of Zanzibar is het gezamenlijke strand van de de resorts Chogogo, Livingstone, Papagayo en het splinternieuwe Morena Resort. Het is dan ook vooral een drukbezocht toeristenstrand en ook een echt familiestrand.

Register to read more...

Kleine Knip - Playa Kenepa Chiki

Kleine knip Curacao

De officiële naam van Kleine Knip is Playa Kenepa Chiki. Het is een kleine baai aan de westkant van het eiland vlakbij Grote Knip. Er zijn dan ook weinig voorzieningen, maar staat bekend als een erg mooi strandje. Het is dan ook erg geliefd bij de lokale bevolking.

Register to read more...

Mambo Beach

mambo beach curacao

Mambo Beach is waarschijnlijk het bekendste strand van Curacao, wat mede te danken is aan de Beach Club waar regelmatig optredens zijn van bekende (Nederlandse) artiesten en dj’s. In 2012 heeft de Beach Club een complete make-over gehad en heeft het ook een moderne lounge uitstraling gekregen.

Register to read more...

Playa Forti

Playa Forti Curacao

Het strand is niet zoals bij de andere stranden wit maar bruin en bestaat uit kleine en middel grote gladde kiezelstenen. Wel is het een strand met een schitterend uitzicht, met zijn vissersboten en een panorama over de westelijke punt van het eiland.

Register to read more...

Playa Kalki

Dit prachtige zandstrand bij Westpunt is omgeven door kalkstenen klippen. Playa Kalki betekent dat ook kalkstrand en refereert naar het vele koraal dat op het strand ligt. Vooral voor snorkelaars en duikers is dit een aanrader. Duikers noemen deze locatie niet voor niets "Alice in Wonderland".

Register to read more...

Playa Kanoa

Playa Kanoa Curacao

Playa Kanoa ligt aan de noordkust van het eiland en heeft een ruige indrukwekkende kustlijn met hoge golven. Veel lokale mensen komen hier om te surfen. Er is ook een klein vissershaventje waar ook gezwommen kan worden.

Register to read more...

Playa Kas Abao

Cas Abao (tegenwoordig ook bekend als Bon Bini Beach) is één van de mooiste stranden van Curacao. Minder massaal dan bijvoorbeeld Mambo Beach, maar toch vrij groot. Het is zoals de meeste stranden gelegen in een baai en oogt daarom erg idyllisch.

Register to read more...

Playa Porto Mari

playa Porto Mari Curacao

Playa Porto Mari is een mooi witzanderig koraalstrand. Het is een schitterend strand waar het vaak erg rustig is. Alleen in de weekenden kan het er soms druk zijn. Het is gelegen op het privédomein van de plantage ‘Porto Mari’ aan de westkust.

Register to read more...

Ontspanning

Go to top