HomeReizen naar Curacao

Reizen naar Curacao

Share

De enige manier om Curacao te bereiken vanuit Europa is per vliegtuig. Zowel KLM als Arke vliegen dagelijks naar Curacao. De gemiddelde reisduur is ruim 9 uur bij een directe vlucht en ongeveer 11 uur met een indirecte vlucht (met tussenlanding op één van de andere eilanden van de voormalige Antillen). Zowel KLM als Arke vliegen om en om direct en indirect. Mocht je een voorkeur hebben voor een directe vlucht en je bent flexibel qua vertrekdatum dan kun je op de websites bekijken welke dagen er directe vluchten gaan. Dit doe je door de datum te kiezen en te kijken naar de vluchtduur.

Omdat men dagelijks op Curacao vliegt wordt zowel bij KLM als Arke regelmatig gestunt met de prijzen, vooral in het voor- en najaar. De prijzen starten vanaf ca € 550,00. De reguliere prijzen liggen tussen de € 620,00 en € 700,00 terwijl in de zomerperiode de prijzen kunnen stijgen over de € 900,00. Over het algemeen geldt dat vroeg boeken vaak het voordeligst is.

Veel reisorganisaties bieden ook packagedeals aan met vlucht incl. vervoer en transfer. Vooral voor vakanties tot 2 weken met maximaal 2 of 3 personen pakt dit vaak veel voordeliger uit dan een los ticket boeken en zelf een onderkomen regelen. Op onze vakantiepagina is hierover meer info en ook de laatste aanbiedingen te vinden. Hoewel we vooral een informatieve website willen zijn willen we met deze pagina een indicatie geven van de mogelijkheden en richtprijzen voor een vakantie naar Curacao.

Bagage en douane
Als u met KLM reist naar Curacao mag u 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg gratis meenemen. Bij Arke mag de ruimbagage maximaal 25 kg wegen. Verder is bij beide maatschappijen 1 stuk handbagage toegestaan en eventueel een losse laptoptas of cameratas met inhoud.

Om naar Curacao te reizen is een geldig paspoort nodig. Tevens dient u in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket voor een doorgaande vlucht. Ook moet je kunnen aantonen dat u over een verblijfslocatie beschikt en over voldoende (geld)middelen om een verblijf van enkele weken te kunnen bekostigen. U mag maximaal 6 maanden blijven op het eiland.

Tijdens de heenreis moet u een formulier invullen voor de immigratiedienst. Een gedeelte van het formulier moet u inleveren bij immigratiebalie en het andere deel moet u bij het vertrek weer overhandigen. Bij aankomst in Nederland krijgt u ook te maken met een 100% controle die werd ingesteld om op te treden tegen de bolletjesslikkers. Tijdens de controle kunt u besnuffeld worden door honden en eventueel gefouilleerd worden door douanebeambten.

Ga naar boven