HomePraktisch

Praktisch

Share

Curacao heeft met haar veelzijdigheid en ideale klimaat heel veel te bieden. Om uw verblijf op Curacao te veraangenamen hebben we voor nog wel wat praktische informatie voor uw op een rijtje gezet. Immers, vaak worden in de folders vaak alleen de toeristische promotiepraatjes opgesomd. Wij streven ernaar een werkelijk en volledig beeld te geven over het eiland.

Ten eerste is Curacao geen 100% op toerisme gericht vakantieoord, zoals bijvoorbeeld veel gebieden aan de Middellandse Zee. Dit zijn vaak plekken die geheel zijn ingericht voor het toerisme en waar alle voorzieningen gecentreerd liggen. Curacao heeft ondanks de ontwikkeling van het toerisme heel erg zijn eigen identiteit behouden. Verbaast u zich er bijvoorbeeld niet over dat er ineens een mega grote olietanker voorbij komt gevaren wanneer u een drankje zit te drinken op een terras aan de Handelskade. De raffinaderij is immers van levensbelang voor de welvaart op het eiland.

Curacao was al een eiland waar veel te zien en beleven was voordat het toerisme opkwam. Daardoor is het geen compact vakantieparadijs en liggen de meeste bezienswaardigheden en stranden niet allemaal netjes bij elkaar. En hoewel Curacao veel Nederlandse tradities herbergt is fietsen er daar zeker niet één van. Er is welgeteld 1 fietspad op het eiland. Om veel te kunnen zien is het daarom vaak praktisch om een auto te huren. Ook kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, al is dat vrij beperkt op het eiland.

Verder is er in deze rubriek praktische informatie te vinden over het reizen naar de eilanden en wat dit inhoudt bij de douane. Ook hebben we een handige woordenlijst toegevoegd met Papiamentse woorden en zinnen en informeren we u over de valuta en het prijsniveau. Tot slot staan we ook nog even stil bij de diverse supermarkten die het eiland heeft.

Ga naar boven