HomeOver CuracaoMedische voorzieningen

Medische voorzieningen

Share

De medische voorzieningen op Curacao zijn goed. Veel artsen spreken Nederlands. Voor duikongevallen is er decompressieapparatuur aanwezig.

Curacao heeft een vrij hoge luchtvochtigheid. Daarom kunnen muggen een plaag zijn, vooral gedurende het regenseizoen, van oktober tot januari. Het is daarom raadzaam om anti-insectenspray (met Deet) mee te nemen. Overigens kent Curacao geen malaria of andere tropische ziektes en zijn er dus geen vaccinaties nodig voor een bezoek aan het eiland.

De leefomstandigheden op het eiland zijn goed. Mocht u toch bepaalde klachten krijgen, dan zijn veel van de geneesmiddelen die u van thuis kent, verkrijgbaar in de Botica's, zoals men apotheken noemt op Curacao.
Er zijn diverse medische centra op het eiland. Het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Otrobando (Willemstad) is het grootste en best uitgerust.

Ziekenhuizen op Curaçao:
St. Elizabeth Ziekenhuis (SEHOS)
Tel: +(5999) 462 49  00
Alarmnummer: 910
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.stelisabethhospital.com

Dr J. Taamskliniek (particuliere kliniek)
Tel: +(5999) 736 54 66
Website: www.taamskliniek.com

Tandartsen:
Centro Dental Mahaai
Anjelierweg 6
Tel: (+5999) 737 02 85
Fax: (+5999) 736 90 33
Website: www.dentist.an

Dental Clinic Chong and Associates
Caracasbaaiweg 164, Unit 7
Tel: (+5999) 461 66 65
Fax: (+5999) 461 82 49
Website: www.dentalclinicchong.com


Gezondheidstips

Voorkom insectenbeten!

Diverse ziektes zoals dengue (ook wel knokkelkoorts) worden verspreid door insectenbeten (in dit geval door muggen). Er bestaat geen vaccin en ook geen medicatie tegen dengue. En heeft u het al eerder gehad dan moet u zeker een tweede besmetting voorkomen!

  1. Vermijd plaatsen met stilstaand water. Muggen en ook de denguemuggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Denguemuggen worden ook wel tijgermuggen genoemd en zijn te herkennen aan hun gestreepte lijfje. Ze zijn in tegenstelling tot normale muggen vooral actief in de middag
  2. Gebruik insectwerende spray op de onbedekte huid met 30% a 50% deet erin.
  3. Draag zoveel mogelijk lange kleding als u landinwaarts gaat.


Voor bij het zonnen

  1. Vermijd de zon in de middaguren (12:00 - 15:00). De zon op Curacao is een stuk feller dan in Nederland. Bouw het aantal zonuren per dag langzaam op, zodat uw huid kan wennen aan de krachtige zon.
  2. Smeer u in met een hoge factor zonnebrandcrème en doe dat minimaal een halfuur van tevoren.
  3. Neem voedingssupplementen in zoals de vitamines C,D,E en de mineralen selenium, calcium en zink. Dit stimuleert uw bruining en helpt mee met voorkomen van huidbeschadigingen.
  4. Bedek uw hoofd wanneer u lang in de zon loopt en drink voldoende water om uitdroging te voorkomen

 

Ga naar boven