HomeLandkaart

Landkaart

Share

Curacao is een lang, smal eiland met een lengte van 65 km en een breedte variërend tussen de 6 en 14 km, samen 444 km2. Het eiland wordt van oudsher verdeeld in 3 delen; het stadsdistrict Willemstad, Bandabou en Bandariba.

Het stadsdistrict ligt rondom het Schottegat, een diepe ingaande baai centraal aan de zuidzijde van het eiland. Links van het Schottegat ligt Otrabanda en rechts Punda. Beide wijken werden oorspronkelijk aangeduid als Willemstad. Halverwege de vorige eeuw zijn er vele nieuwe wijken rondom heen gebouwd en momenteel vormen Otrobanda en Punda het historisch centrum van Willemstad.

Het westelijk deel van het eiland wordt Bandabou genoemd, letterlijk de 'benedenzijde'. Met beneden wordt 'beneden de wind' bedoeld; de kant waarheen de wind waait. Dit rustige deel van het eiland biedt uitgestrekte, heuvelachtige landschappen. Hier bevindt zich onder andere de Christoffelberg, met 375 m het hoogste punt van het eiland. De noordkust is ruw en rotsachtig, wat een fraai uitzicht oplevert. Zwemmen is hier echter niet mogelijk. Aan de zuidkust zijn hiertoe wel voldoende mogelijkheden. Er is niet één langgerekt strand, maar een rij grote en kleine baaien met idyllische strandjes. Wil je het massatoerisme ontlopen is het zeker de moeite waard deze stranden te bezoeken.

De oostkant van Curacao wordt met Bandariba aangeduid. Een groot deel van deze zijde is niet toegankelijk. Dit gebied (Oostpunt) wat ongeveer éénzevende deel van het eiland beslaat is in handen van één familie. De 196 meter hoge Tafelberg domineert het landschap, dat veel minder aantrekkelijk is dan aan de westzijde. Aan het Spaanse water zijn enkele woonwijken voor de rijken ontstaan, terwijl er rondom Jan Thiel ook veel toeristische accommodaties zijn verrezen.

Klik voor de grote versie van de kaart van Curacao

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven