HomeBezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Naast de stranden en het duiken heeft Curacao nog veel meer te bieden voor zowel de actieve, avontuurlijke bezoeker als voor de "chillende" toerist. Hieronder volgt een overzicht van bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Aloe Vera Plantage

De Aloë Vera Plantage is echt een begrip op Curacao.  Op de plantage staan 100.000 planten waarmee aloë vera gel wordt gemaakt die gebruikt wordt voor de totstandkoming van bijvoorbeeld allerlei cosmetische producten. Een bekend product dat van de aloë vera plantage af komt is de natuurzuivere huidverzorgingslijn CurAloe.

Register to read more...

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste nationale park van Curacao en is opgezet rondom het hoogste punt van het eiland, de 375 meter hoge Christoffelberg. Het park is in totaal 2300 hectare groot en bestaat uit 3 voormalige plantages (Savonet, Zorgvlied en Zevenbergen) en het heuvellandschap Jeremi.

Register to read more...

Dolphin Academy

Voor velen blijven dolfijnen fascinerende beesten. De Dolphin Academy biedt u de unieke gelegenheid om met dolfijnen  te zwemmen, snorkelen en zelfs met ze te duiken. Daarvoor bestaan verschillende programma’s. Er is een passend programma voor iedereen!

Register to read more...

Klein Curacao

Klein Curacao is een onbewoond eiland van 3 vierkante kilometer groot en bevindt zich op 25 kilometer ten zuidoosten van Curacao. Het eiland heeft een prachtige witte zandstranden, een schitterend koraalrif en kristalhelder water.

Register to read more...

Midden Seinpost Heuvel

Midden Seinpost Heuvel bij Rooi Santu (ten noorden van Jan Thiel) is een uitkijkpost met een spectaculair uitzicht over Curacao. In een ver verleden werd Midden Seinpost Heuvel gebruikt als een ontmoetingsplaats voor indianenstammen op het eiland.

Register to read more...

Santa Martha Baai

De Santa Martha Baai is letterlijk en figuurlijk een soort van vergeten plek op Curacao. Terwijl het een echte aanrader is door het schitterende uitzicht vanaf de baai en ietwat avontuurlijke weg ernaartoe over de onverharde weg. De baai bezoeken is dan ook een persoonlijke tip van ons.

Register to read more...

Sea Aquarium

In 1984 is een van Curaçaos mooiste schatten bereikbaar geworden voor iedereen, haar onderwater-wereld. Curaçao Public Aquarium is direct aan de kust gebouwd en heeft een gezond koraalrif op een steenworp afstand van de ingang.

Register to read more...

Shete Boka National Park

Komende vanaf het Christoffelpark vindt u vlak voor Westpunt het Shete Boka National Park, wat zeker de moeite waard is! Een “boka” is een inham, en hoewel er in werkelijkheid meer dan 10 inhammen zijn, is de oorspronkelijke naam Shete Boka (7 inhammen) nog altijd van kracht.

Register to read more...

Actief

Go to top